Wie ben ik?

 

Mijn naam is Kees Kodde, man van Heidy, vader van 3 kinderen en age-group triathleet.

 

Als twaalf jarig jongetje zwom ik bij zwemvereniging Luctor et Emergo in Middelburg en liep ik korte rondjes hard in de buurt van mijn ouderlijk huis. Kort daarna kreeg ik mijn eerste racefiets van mijn ouders en reed mijn rondjes Veersemeer en Oosterschelde kering / Zeelandbrug.

Stappen (bier en roken…) en muziek (slagwerk) eerst en later carriere werden belangrijker dan sporten. Dit en mede door een knieblessure deed ik jaren lang dan ook haast niets aan sport.

In 2003 besloot ik dat ik de Rotterdam marathon een keer wilde lopen. Stopte met roken en pakte het lopen fanatiek op. Door te lang door te blijven lopen met een blessure (shin splint), een paar weken voor de 2004 editie moeten besluiten om niet deel te nemen. Om toch in conditie te blijven, als alternatieve training weer gaan zwemmen en in 2005 alsnog de marathon gelopen.

Door collega’s werd ik in 2007 uitgenodigd om een weekend mee te gaan om de Passo Stelvio te beklimmen. De dag na de Stelvio, op de flanken van de Passo di Gavia, maakten collega Berry en ik de plannen om ons toe te gaan leggen op triatlon.

Ondertussen heb ik meerdere korte en midden afstand triathlons en drie full IRONMAN® gefinisht en ik ben nog lang niet klaar!